About us - News & Events

Schrijf je in op de RSS-feed VHA maakt deel uit van de Burke Porter Group

Hierbij de persmededeling van eind april 2018:

De- Burke Porter Group (BPG), een toonaangevende wereldwijde fabrikant van intelligente machines, heeft vandaag de aankoop van Van Hoecke Automation NV (VHA) aangekondigd. VHA is een in Belgi gevestigde wereldwijde leverancier van productie-automatisering, productmanipulatie en -controle in de voedselverwerkende, maak- en auto-industrie.   

"Het tempo van technologievoortgang in de productie met behulp van sensoren, autonome machines en apparatuur ('intelligente machines') heeft ons aanzienlijke mogelijkheden geboden om tegemoet te komen aan de eisen van klanten van vandaag en tot ver in de toekomst," aldus David DeBoer, CEO van BPG. "De toevoeging van Van Hoecke Automation brengt een innovatieve groep hoogopgeleide ingenieurs met zich mee waardoor BPG meer diverse producten op wereldwijde schaal kan uitbouwen en ondersteunen. Het is een spannende tijd voor de industrie en voor ons bedrijf. "  

VHA werd opgericht in 1990 en biedt niet alleen een complementaire productportfolio aan BPG, maar versterkt ook haar aanwezigheid in de productie in Belgi, waartoe ook BEP Europe NV in Brugge behoort. VHA blijft op de huidige locatie in Gavere, vlakbij de stad Gent. 

De overnameovereenkomst voorziet in managementcontinuteit over de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf, zonder verandering in de dagelijkse bedrijfsvoering of contacten.  

BPG bedient wereldwijd zijn klanten in automotive, geavanceerde productie en life science en heeft meer dan 30 locaties in Europa, Azi, Noord- en Zuid-Amerika. Als nieuwste lid van BPG voegt VHA zich bij Titan, Kleinknecht, Lismar, Universal Balancing, Cimat, Epic Equipment & Engineering, XL Machine Co. Inc., Korvis, Primatics en Burke E. Porter Machinery Co. 

De combinatie van BPG en VHA zal beide bedrijven toelaten om zijn klanten naast innovatieve oplossingen in producten en engineering ook een grotere service en uitgebreide wereldwijde ondersteuning te bieden. Het wereldwijde bereik van BPG in de auto-industrie zal het ook mogelijk maken dat de automotive-producten van VHA worden gedistribueerd en ondersteund naar een breder scala van wereldwijde klanten. 

Meer info, bezoek www.burkeportergroup.com en http://www.vha.be/EN/index.php 
 

Contact : Karel Van Hoecke
Gedelegeerd bestuurder VHA

+32 9 3897070Terug